KezdőlapnakFekete István Kulturális Egyesület (Alapítva: 1996-ban)

Az egyesület jogi személy, meghatározott céllal működik, tevékenységét az Alapszabályban meghatározottak szerint végzi:

"1. A Fekete István - hagyományok ápolása, az író életművének megismerése és feltárása, munkásságának ébren tartása és ismertetése. Hazánk nagy, és nemzetközileg is elismert, a természetet és a magyar parasztság életét jól ismerő, hazáját és népét szerető és tisztelő írónak, Fekete Istvánnak emléket állítani, kulturális hagyatékát megőrizni és közkinccsé tenni. Az egyesületi munkához szükséges anyagi források felkutatása.

2. A fentiek megvalósításával együtt az olvasóvá nevelés kiterjesztése a mai magyar irodalom, művészet szélesebb körű elterjesztése.

3. A Fekete István-hagyományokra támaszkodva a honismereti, helytörténeti mozgalom fellendítése.

4. Kezdeményez és támogat, minden olyan törekvést, ami általában a személyiség által hordozott értéknek nevezünk. Azok a keresztényi, az egységes magyarságtudat, a közművelődés, a kultúra, a népi hagyományok stb. megőrzésében, művelődésben vagy továbbadásában nyilvánulnak meg. Szakkörök, egyéni kutatók munkájának segítése. Helytörténeti kiadványok támogatása, új kezdeményezések felhasználása és népszerűsítése. A kulturális egyesület céljait elsősorban emlékszoba kialakítási anyagának gazdagításával, író-olvasó találkozók, honismereti és helytörténeti kiállítások rendezésével, mezőgazdasági szakirodalmi estek szervezésével kívánja elérni. Az egyesület évente emlékfüzetet (emlékkönyvet) ad ki. Az egyesület tagjai lehetnek mindazok a szervezetek, személyek, akik a célokat magukénak érzik, azok megvalósításáért tenni kívánnak. Az egyesület megkülönböztetett szeretettel várja a Fekete István nevét viselő szervezetek, intézmények, valamint Fekete István munkásságával foglalkozó személyek jelentkezését. Szívesen látnánk Fekete István személyes barátait, munkatársainak emlékezéseit."

Az egyesület életében a 2010-es év kiemelt jelentőségű, mivel az író abban az évben született 110. éve és 40. éve lesz, hogy elhunyt. Nagyszabású jubileumi rendezvénysorozattal fog a civil szervezet helyben és az ország számos településén megemlékezni Fekete Istvánról.A Fekete István Kulturális Egyesület elérhetősége, tagfelvétel:

A Fekete István Kulturális Egyesület Elnöksége és Tagsága minden évben arra kéri az írót tisztelőket, hogy személyi jövedelemadójuk (szja) 1%-át legyenek szívesek a szervezetnek felajánlani. 1%-os felajánlásával minden kedves támogató hozzájárul az egyesület következő évi kiadványainak megjelentetéséhez és a pályázataikon eredményesen szereplő diákok jutalmazásához.
Adószám: 18860878-1-17
Számlaszám: 71800109-16207969 (Hungária Takarék)


Kapcsolattartó: F. Bodó Imre
Levelezési cím: 7200 Dombóvár, Hóvirág u. 25.
Telefon: 74/466-087; Mobil: 20/421-9307
E-mail1: bodoimre1954@gmail.com
E-mail2: info@feketeistvanmuzeum.hu